Rubriky
Nakupování

Zvolte zdravější variantu oblíbeného kakaa

Jíst kvalitní potraviny je nezbytné pro zachování vysoké míry zdraví. Kvalitních potravin přitom není mnoho, respektive musíte si umět vybírat. Příkladem suroviny, kterou je možné vybrat špatně, a to poměrně snadno, je i kakaový prášek Naklíčeno. Možná si řeknete, že na jeho výběru není co zkazit, ale opak je pravdou. Stačí nepozornost v obchodě, a rázem máte v košíku prášek, jehož obsah tuku je snížený. Přitom právě tuk je to, co dělá chuť a je tak výživné. Proto byste si měli dávat pozor na to, jaký prášek si vybíráte.

Kakaový bob

Jaký typ zvolit a jaký rozhodně nekupovat

Určitě jste i všimnuli toho, že v obchodech je možné běžně najít kakao takzvaného holandského typu. Možná i vás napadlo, že jde o nějakou prémiovou kvalitu, ale věřte tomu, že to tak zrovna není. Naopak, přívlastek holandské znamená, že kakao prošlo takzvaným alkalizačním procesem, který snižuje kyselost nekvalitních bobů. Jistě však nechcete kupovat a konzumovat něco, co je snížené kvality. Kromě toho je tento holandský ty charakteristický tím, že obsah tuku je snížený, tedy opět jde o určité snížení kvality daného produktu. Nyní však nastává otázka, jaký produkt si tedy vybrat? Inu, s největší jistotou můžete zvolit produkt, který se bude pyšnit plným obsahem tuku, tedy 20% obsahem kakaového másla. Kromě toho můžete mít jistotu, že vámi zakoupený produkt neprošel tolik nevýhodným alkalizačním procesem.

Čokoláda na toastu

Není to však jenom samá výhoda. Pokud totiž zainvestujete a koupíte si kvalitnější produkt, měli byste vědět, že různými tepelnými úpravami, kterými kakao jako takové prochází po dobu zpracování, přichází také o své vitamíny a minerály. Na druhou stranu se však zlepšuje chuť, což pro mnoho lidí bude číslem jedna.

Vybírejte mezi produkty, kterými můžete důvěřovat

Když chcete jíst kvalitně, vždy si najdete cestu. Proto zvolte takové obchody, které vám nabídnout jenom kvalitní potraviny, jako je právě surovina proslulá pro výrobu čokolády.